
Denne grønne persille sauce er fyldt med smag og er det perfekte tilbehør til dampede blomkål eller grillet fisk. Saucen er baseret på friske urter, der er rige på antioxidanter og vitaminer, og dens smag løftes af vores signatur-fermenterede salt, ekstra jomfru olivenolie og et strejf af kapers. Det skaber en fantastisk balance af smagsnuancer.
Ramsløgs Brise Essensur har en fremtrædende smag af forårsløg, der passer godt sammen med både persille og blomkål. Den tilfører desuden en rig umami og en let syrlighed, der giver en fantastisk mundfølelse og en "ren" smag.
Ingredienser:
1 stor blomkål
1¼ dl ekstra jomfru olivenolie
1¼ dl (ca. 15 g) frisk persille, fladbladet
1½ tsk (ca. 1 g) rosmarinblade
2 spsk (ca. 20 g) græskarkerner
1 stor spsk (ca. 14 g) kapers
½ tsk (ca. 2 ml) Ramsløgs Brise Essensur
En lille knivspids (ca. 1 g) Nordisk Umami Blend salt
Fremgangsmåde:
Dampet blomkål:
Start med at skylle blomkålen grundigt. Skær den i buketter af en ensartet størrelse, så de bliver færdige på samme tid.
Hæld ca. 2-3 cm vand i bunden af en stor gryde. Placer en dampindsats i gryden. Sørg for, at vandet ikke når op til indsatsen.
Bring vandet i kog over høj varme. Når vandet koger, placerer du forsigtigt blomkålsbuketterne i dampindsatsen. Læg låg på gryden.
Lad blomkålen dampe i 1-3 minutter, eller indtil den er mør, men stadig har lidt bid. Du kan tjekke med en gaffel eller en kniv.
Fjern gryden fra varmen, tag låget af og servér med det samme.
Persille sauce:
Blend alle ingredienserne ved høj hastighed i en kraftig blender, indtil de faste ingredienser er findelt, og du har en jævn og ensartet pasta. Hvis pastaen er for tyk, kan du gradvist tilsætte mere olivenolie, til den har den ønskede konsistens.

Servering:
Drys den dampede blomkål med persillesauce, Nordisk umami blend salt og eventuelt græskarkerner. Denne enkle ret kan nydes som en let frokost eller serveres som tilbehør til for eksempel quinoa og fisk.

Velbekomme!
0 kommentarer